Infobar icon

Dnes platíme za Vás DOPRAVU MY!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
4 dni
0 hodín
49 minút
17 sekúnd
 
 
 
 

Účinky Cordycepsu

Nezvyčajný cudzopasník, ktorý polovicu života žije v ríši rastlín a druhú polovicu v ríši zvierat a má prekvapivo veľa užitočných vlastností pre ľudí. Čo by to tak mohlo byť? Cordyceps! Ale pekne postupne – od histórie, cez jeho účinky až po skúsenosti zákazníkov.

Účinky Cordycepsu

Čo je cordyceps?

Cordyceps je veľmi vzácna huba, ktorá žije najmä v Ázii v krajinách ako je Čína, Tibet a Nepál. Cordyceps rastie vo vysokých nadmorských výškach Himalájí, čo z neho robí ťažko dostupnú rastlinu/hubu*. Aj preto bol v minulosti Cordyceps jednou z najdrahších liečivých húb. Jeho vysoká cena ho predurčovala na využitie výlučne na cisárskych dvoroch. No keďže mala huba vynikajúce liečivé vlastnosti, stala sa už pred storočiami veľmi obľúbenou. Dynastia Čhing (vládla v Číne v rokoch 1644 – 1911) používala Cordyceps na liečbu pľúc, ľadvín, podporu imunitného systému aj posilneniu sexuálnej energie. Začiatkom 90. rokov minulého storočia sa opätovne zdvihla vlna záujmu o Cordyceps. Vďaka nemu prekonala skupina čínskych športovcov až 9 svetových rekordov. V súčasnosti je Cordyceps jedným z pilierov tradičnej čínskej medicíny.

Cordyceps, nazývaný tiež Húsenica čínska, je veľmi špecifická cudzopasná huba*. V tradičných východných medicínach, a obzvlášť v tej čínskej, je známa viac ako 1200 rokov (podľa niektorých zdrojov viac ako 2000 rokov). Známych je viac ako 680 druhov tejto huby, no najznámejší je Cordyceps sinensis, ktorý nájdete aj v TianDe produktoch.

* Cordyceps je nezvyčajný úkaz – polovicu života žije ako húsenica a polovicu života je hubou. To znamená, že zastupuje rastlinnú aj živočíšnu ríšu a vyvažuje Yin a Yang energiu.

Cordyceps účinky

Pre zdravého človeka je Cordyceps vhodný na udržanie kvality zdravia a dlhovekosti a chorému dodáva potrebnú silu a pomoc pri uzdravovaní. Podľa tradičnej čínskej medicíny (TČM) je Cordyceps preventívnym a regeneračným prostriedkom na podporu imunity, ochorení dýchacích ciest, močového a pohlavného ústrojenstva, tráviaceho a obehového systému, ako aj ďalších systémov ľudského organizmu.

Energia a dlhovekosť vďaka cordycepsu

Cordyceps vám pomôže:

  • udržať zdravé ľadviny, močový mechúr a pľúca (dýchacie cesty)
  • detoxikovať a vylučovať toxíny z tela
  • zlepšiť metabolizmus všetkých orgánov
  • znížiť cholesterol
  • zabrániť krvným zrazeninám

Tradičná čínska medicína (TČM) odporúča užívanie Cordycepsu v týchto podmienkach:

  • oslabený imunitný systém
  • sexuálna dysfunkcia
  • syndróm vyhorenia
  • zvýšený cholesterol
  • nádorové ochorenia
  • ochorenia dýchacích ciest
  • vírusové a bakteriálne infekcie
  • ochorenia obličiek
  • ochorenia pečene
  • oslabený kardiovaskulárny systém
  • cukrovka
  • neplodnosť
  • starnutie (anti-aginové účinky)
  • osteopénia a osteoporóza
  • zvýšenie vytrvalosti (vhodné pre športovcov)
  • regenerácia svalov
  • doplnenie energie

Cordyceps v tianDe

  Pjaolan TianDe Shousin antioxidant TianDe
 

Doplnkom výživy v TianDe č.1, ktorý obsahuje najviac Cordycepsu je Shousin, pomocou ktorého sa budete cítiť plní energie, krajšie a v neposlednom rade budete zdravší. Chráni telo pred negatívnymi účinkami voľných radikálov a zlepšuje funkcie imunitného systému. Má rad ďalších pozitívnych účinkov na ľudský organizmus.

Výrobok Pjaoljan je mesačným programom krásy, ktorý sľubuje zlepšenie stavu pleti, vlasov, nechtov i kože celého tela. Napomáha aj redukovať a zosvetľovať pigmentové škvrny.

Cordyceps obsahuje aj TianDe pleťová kozmetika Tibetské byliny. Pleťové sérum s cordycepsom má omladzujúce účinky na pleť. Hydratuje, vyhladzuje vrásky, pokožku zanecháva sviežu a jemnú. Omladzujúce účinky má aj Pleťový exfoliant z rovnakej línie, ktorý účinne čistí, regeneruje, vyhladzuje, zlepšuje farbu pleti a predchádza vzniku vrások.

Čo obsahuje cordyceps?

Cordyceps (a konkrétne Cordyceps sinensis v Shousine i Pjaoljane od TianDe) obsahuje biologicky aktívne látky – polysacharidy, peptidy, nasýtené a nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny C, D, E, K, vitamíny skupiny B, minerály a stopové prvky (vápnik, železo, horčík, mangán, zinok, selén, sodík, draslík) a iné telu prospešné látky.

Nežiaduce účinky cordycepsu

Veľké klinické štúdie uvádzajú len minimálne nežiaduce účinky – napr. pocit na zvracanie - aj to len výnimočne pri užívaní vyšších ako odporúčaných dávkach. Tento stav odznie po približne 2 dňoch. Pozor na používanie Cordycepsu počas tehotenstva a v čase dojčenia a tiež v prípade alergie na huby.

O Cordypecpse je známe, že spomaľuje zrážanlivosť krvi. Je potrebné vysadiť ho v prípade plánovanej operácie, 2 týždne pred zákrokom.

Cordyceps - skúsenosti zuzino.sk zákazníkov

"Shousin s vysokým obsahom Cordycepsu som používala 3 mesiace (1 tobolku denne, ráno na prázdny žalúdok). Brať som ho začala najmä kvôli zraku, ktorý sa mi v poslednom období začal dosť zhoršovať. Zaevidovala som citeľné zlepšenie".

 

To, že Cordyceps je zdraviu prospešný, je fakt. Húsenica čínska podporuje celkovú regeneráciu organizmu, prispieva k lepšiemu fungovaniu kardiovaskulárneho systému, pomáha regulovať činnosť štítnej žľazy. Vďaka Cordycepsu organizmus lepšie zvláda stres a záťažové obdobia. Pravidelným užívaním dochádza k poklesu oxidačného stresu a k zlepšeniu nálady. S pomocou Cordycepsu si pomôžete s infekciami. Cordyceps vám môže dopomôcť k celkovému pocitu zdravia, vitálnosti, krásy aj dlhovekosti. 

Vyskúšajte TianDe doplnky výživy s vysokým podielom Cordycepsu - Shousin a Pjaoljan. Budete milo prekvapení ich účinkami. Ak si chcete cordyceps kúpiť, neváhajte. Jedno balenie cordyceps doplnkov Shousin aj Pjaolan vám vydrží jeden mesiac. Už po 2 týždňoch užívania cordycepsu zaznamenáte pozitívne účinky na váš organizmus.

Zdroj foto: pixabay.com, pexels.com, tiandekozmetika.sk/zuzino.sk

 
 
 
 
Ďalšie články

Angelika čínska a jej účinky na ženské zdravie

TianDe výrobky sú obľúbené vďaka svojej účinnosti. Nemalú zásluhu na tom majú bylinky, ktoré sa pestujú v čistom prostredí Altaja a ktoré sú pridávané do mnohých tianDe výrobkov. Vo viacerých výrobkoch nájdete aj angeliku čínsku. Poznáte túto rastlinku? Viete aké sú jej účinky na vaše zdravie?

Čítať viac

Príprava na pôrod s tianDe

Máte to už za pár? Neviete sa dočkať, kedy si z pôrodnice donesiete domov vaše vytúžené bábo? Netrpezlivo počítate dni do pôrodu? Pôrod je vo všeobecnosti spájaný s bolesťou, obavami a strachom. Avšak dostatok informácií, prítomnosť blízkej osoby, pozitívne naladenie a zdravá životospráva môžu pomôcť.

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia