Infobar icon

SÚŤAŽÍME o 15x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
15.04.2024 Do konca zostáva
3 dni
19 hodín
33 minút
37 sekúnd
 
 
 
 

Ako účinne vrstviť kozmetické prípravky

Nielen v oblečení je vrstvenie populárne. Vrstvenie v kozmetike je premyslený postup aplikácie jednotlivých kozmetických prípravkov. Je to praktické, účinné a na počudovanie mnohých, aj veľmi logické. Prinášame vám 8 krokov ako účinne vrstviť kozmetické prípravky tak, aby ste z nich získali maximum.

Ako účinne vrstviť kozmetické prípravky

Prečo vrstviť kozmetické výrobky?

Ak sa obliekame tak, že vrstvíme – má to viacero výhod. Je nám teplejšie, teplo sa dlhšie udrží. No so zvyšujúcimi teplotami sa vieme rýchlejšie vyzliecť. Ocenia to tak dospelí, ako aj mamy malých detí. Tie vedia, že obliecť deti tak, aby im nebolo ani príliš teplo, ani zima je niekedy poriadna výzva. A rovnako to platí aj v starostlivosti o pleť. Vrstvenie - to nie je len trend ostatných rokov, ale aj ideálny postup pre ženy s citlivou, suchou či zimou skúšanou pleťou. Ocenia ju aj dámy, ktorých pleť má sklon k začervenaniu, vysušovaniu a podráždeniu a to sme ešte nespomenuli anti-aging. Vďaka správnemu vrstveniu kozmetickým výrobkov viete účinnejšie a intenzívnejšie bojovať s vráskami a ďalšími príznakmi starnutia. A pravdaže, vrstvenie je vhodné aj v zime, kedy je pleť viac vystavovaná nepriaznivým poveternostným vplyvom.

Pravidlá vrstvenia kozmetických výrobkov

1. Vrstvenie = systém

Vrstvenie kozmetickým výrobkov – to nie je len také „halabala“ nanášanie krémov, ktoré vám v kúpeľni práve prídu pod ruku. Vrstvenie, ak máte mať z neho osoh, musí mať nejaké pravidlá, ktorých sa odporúčame držať. Len tak zabezpečíte svojej pokožke zvýšenú starostlivosť, ktorá sa prejaví v podobe krásnej, pestovanej pleti v každom ročnom období.

2. Vrstvíme len na vyčistenú pleť

To, že čistenie je základ – vieme asi všetky. Žiadny krém či pleťové sérum alebo akýkoľvek iný pleťový výrobok by sa nemal aplikovať na nevyčistenú pleť. Pleť čistíme tak ráno, ako aj večer. Podľa typu pleti používame pleťové mlieko, čistiaci gél alebo čistiacu penu. Bodkou za čistením je tonizácia, ktorá pomôže pleť dočistiť, zvláčniť a pripraviť na prijatie ďalších pleťových výrobkov. Podľa typu pleti, minimálne raz týždenne, používame aj peeling a masku. Z času na čas si doprajte aj tie extra čistiace a detoxikačné. Vďaka tejto pravidelnej procedúre sa vyhnete prípadným žmolkom, ktoré sa pri nanášaní pleťových výrobkov vrstvením môžu u niekoho objaviť.

3. Rozlišujeme medzi denným a nočným vrstvením

Inými výrobkami vrstvíme počas dňa, inak v rámci večernej starostlivosti. Prečo? Počas dňa potrebujeme najmä hydratovať a chrániť a večer skôr vyživovať a regenerovať. Mali by sme rozlišovať aj ročné obdobie. Počas zimy používame hutnejšie krémy, v lete skôr ľahšie a gélové krémy.

Ranné vrstvenie by mohlo vyzerať aj takto - na vyčistenú pleť aplikujeme:

4. Vrstvíme na tvári, krku aj dekolte

Naša tvár sa nekončí líniou brady, ale pokračuje nižšie. Nemali by sme zabúdať na krk a dekolt. Hoci sú v zime chránené oblečením, práve na krku a dekolte vidno prejavy starnutia výraznejšie ako na samotnej tvári. Na tenkej pokožke sa objavujú vrásky, línie, pigmentové škvrny skôr a často krk a dekolt akoby nepatrili tej istej majiteľke ako tvár.

Náš tip: Doprajte si večer 5 minút navyše a natrite si dekolt aj krk gélovým sérom, gélom a následne nočným krémom. Pravidelne používajte pleťové masky aj masky na očné okolie.  

5. Vrstvíme od najlľahšieho po najťažšie

Ak by ste aplikovali najprv olejové sérum a následne hydratačný gél, účinky gélu by sa nemohli naplno prejaviť. Skúste si výrobky zoradiť od najjemnejšieho, najľahšieho až po tie najhutnejšie. Čiže najprv aplikujeme prípravky na báze vody, ľahkého gélu, fluidá a potom ťažšie olejové séra a až nakoniec krémy.

6. Doprajte si prestávku

Po aplikácii každej vrstvy si doprajte krátku prestávku – hoci len minútu, dve. Jednotlivé výrobky sa dostanú tam, kam majú, pekne sa prepoja a zamedzíte nepríjemnému pocitu lepkavosti. Vrstvením vzniká synergický efekt – čiže používaním viacerých výrobkov naraz docielite zvýšený účinok v porovnaní s tým, ak by ste ich používali samostatne, no v inom čase.

7. Vrstvite vždy s prihliadnutím na typ pleti

Skúšajte, hrajte sa, niekedy improvizujte. Ak to je čo i len trochu možné, skúšajte vzorky. To, čo sedí suchej pleti, nemusí mastnej. To, čo vám sedí v zime, nemusí v lete. A navyše, kvalita vašej pleti sa rokmi môže meniť. Ak sa vám začnú pri vrstvení robiť žmolky na tvári, nemusí to byť preto, že samotné vrstvenie nie je dobré. Porozmýšľajte nad jednotlivými krokmi, postupnosťou a zistite, kde mohla nastala chyba. Alebo predtým, ako začnete vrstviť si len pleť poriadne vyčistite a aplikujte aj čistiaci peeling. Do pravidelnej starostlivosti o pleť zaraďte aj exfoliant, ktorý odstráni odumreté bunky. Aj takto môžete predchádzať nežiaducim žmolkom na tvári.

8. Nezabúdajte na mejkap

Make-up už dávno nemá len skrášľovaciu funkciu. Áno, je pravda, že vďaka dobre zvolenému make-upu je vaša pleť jednotná, žiariaca. Kvalitný make-up vás zároveň chráni. S použitím dobrého make-upu by vaša pleť mala vyzerať tak, akoby ste žiadny make-up ani nemali (len lepšie :) ). Ak chcete, aby váš make-up vydržal celý deň, poprášte tvár jemným púdrom. Ak máte extrémne suchú pleť, naneste púder len na kritické miesta – čelo, nos a bradu. Predĺžite tak životnosť svojho make-upu, nebudete sa lesknúť a zároveň nebude cítiť ani pnutie.

Náš tip: Ak máte pred sebou výnimočnú udalosť a chcete vyzerať slávnostne, doprajte si "bodku za bodkou". :) Napr. aj v podobe 2 v 1 liftingu liftingu Senzácia. Tento krémik sa používa v prvom rade ako podkladová báza alebo krém, no veľmi dobré účinky má aj vtedy, keď si ho jemným poklepkávaním votriete na už hotový make-up.

Pre niekoho je vrstvenie zbytočný luxus. Inému sa to môže zdať prehnané alebo časovo náročné. Časy, kedy naše prastaré mamy používali na tvár mydlo a vodu sú dávno preč. Rovnako preč je aj doba, keď naše mamy používali jeden krém na celú tvár (niekedy i telo)! Každá žena môže byť krásna. A o krásu sa treba starať. Ak chcete svojej pleti dopriať viac ako len základnú starostlivosť, zvoľte vrstvenie. Dnes už nie je nič výnimočné ak 40tnička vyzerá na 30 rokov. Darujte si niečo extra, rozmaznávajte sa. Aj účinným vrstvením kvalitných kozmetických výrobkov. Verte, že to má svoj zmysel. Ak neveríte, vyskúšajte ho podľa našich rád aspoň 3-4 mesiace. Odfotografujte sa pred a po a uvidíte (a najmä pocítite) ten rozdiel!

P.S.: Ak ani napriek nášmu článku nie ste si istá, či vrstvenie kozmetických výrobkov robíte dobre - neváhajte nám napísať na podpora@zuzino.sk a my Vám rady pomôžeme, poradíme.

Zdroj foto: pixabay.com

 
 
Skupina produktov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia