Infobar icon

Súťaž o 15 balíčkov tianDe končí 30.4.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
0 dní
8 hodín
6 minút
40 sekúnd
 
 
 
 

Účinky prírodného komplexu kaktusový extrakt na pleť

Komplex Kaktusový extrakt je základnou prírodnou zložkou výrobkov z novej pleťovej línie Fresh Click. Čo to je kaktusový extrakt, čím je pre mladú pleť zaujímavý a aké je jeho výnimočné zloženie? Dozviete sa v tomto článku.

Účinky prírodného komplexu kaktusový extrakt na pleť

Čo je Komplex Kaktusový extrakt?

Ide o špeciálny prírodný komplex, ktorý má intenzívne ochranné, regeneračné a hydratačné účinky na mladú pleť. Komplex Kaktusový extrakt obsahuje množstvo aktívnych látok ako je výťažok z opuncie (známy aj pod názvami opuncia figová, kaktusové figy alebo zdravý jedlý kaktus), hutínie srdčitej, chryzantémy, šišiaka bajkalského, potulaky a pivónie drevitej.

Účinky Opuncie na pleť

Opuncia je subtropický kaktus a zároveň jednou zo zložiek komplexu v pleťovej línii Fresh Click, ktoré majú na mladú pokožku vynikajúci účinok. Často sa prirovnáva k prírodnému botoxu a svojimi účinkami môže konkurovať prírodnej aloe vera. Opuncia upokojuje tvárové svaly, čím predstavuje účinnú neinvazívnu prevenciu vzniku mimických vrások. Zmenšuje hĺbku existujúcich vrások, hydratuje, udržuje žiaducu hladinu vlhkosti, chráni pokožku pred negatívnymi faktormi a pleť obnovuje. Vyživuje a regeneruje pokožku. Je zdrojom živín a posilňuje steny kapilár. Nemenej významným účinkom opuncie je, že redukuje kruhy pod očami akéhokoľvek pôvodu – či už ide o kruhy spôsobené nedostatkom spánku alebo aj vrodené predispozície.

Výťažky z Opuncie tiež:

  • chránia pred voľnými radikálmi
  • ochraňujú pred alergickými reakciami
  • zlepšujú stav pokožky postihnutej dermatitídou

Čo dokáže Hutínia srdčitá?

Hutínia srdčitá (Houttuynia cordata – lat., česky – Touleň srdčitá) má vynikajúce antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti. Posilňuje steny kapilár a neutralizuje voľné radikály. Rastlina je známa aj vďaka tomu, že blokuje jed. Je extrémne húževnatá, s výnimočnými regeneračnými účinkami. Je vhodná v rámci starostlivosti o problematickú pleť.

Aké sú účinky Portulaky?

Portulaka (Šrucha po česky) má sama osebe skvelé zloženie. Obsahuje aminokyseliny, saponíny, flavonoidy, omega 3 mastné kyseliny, vitamíny, ktoré sú dôležité pre zdravie pokožky – A, C, E, B1, B2, organické kyseliny, makroprvky ako je vápnik, horčík, sodík, stopové prvky zinok, meď, železo a iné. To znamená, že kozmetické výrobky s obsahom portulaky zvyšujú elasticitu, vyhladzujú vrásky a predchádzajú vzniku nových mimických aj statických vrások. Zmierňujú tiež podráždenie, zápaly, svrbenie a celkovo výrazne zlepšujú stav problematickej a mladej pokožky.

Vedeli ste, že? Portulaka dokonca zlepšuje stav pokožky pri psoriáze, akné a ružienke (rubeola, ruža).

Ako pôsobí na pleť Chryzantéma?

Chryzantéma obsahuje prírodné UV filtre a poskytuje tak kvalitnú ochranu pleti pred nepriaznivým dopadom nadmerného slnenia. Pleť tonizuje, zmierňujú mierne podráždenie a opuchy, pokožke dodáva veľké množstvo živín, pomáha zadržiavať vlhkosť v bunkách epidermis, dokáže vyhladiť jemné vrásky a povrch pokožky a stimulovať krvný obeh.

Čo robí Šišiak bajkalský v kozmetike?

Šišiak bajkalský tonizuje, stimuluje tvorbu kolagénu a regeneráciu pokožky, spevňuje, normalizuje mazové žľazy a regeneruje bunky. Nasycuje pokožku vitamínmi, chráni pred negatívnymi vplyvmi vonkajšieho prostredia, vyhladzuje vrásky, omladzuje... Jeho účinky sú naozaj pestré.

Aké sú účinky Pivónie drevitej?

Pivónia drevitá obsahuje unikátny súbor stopových prvkov, antioxidantov a ďalších aktívnych biologických látok, ktoré sú veľmi prospešné pre mladú pokožku, čo bolo preukázané aj početnými klinickými testami. Olej z pivónie má antibakteriálne a upokojujúce účinky. Obsahuje minerály ako vápnik, chróm, sodík. Obsahuje tiež polysacharidy, ktoré majú výrazné hydratačné a omladzujúce účinky. Obsah organických kyselín zabezpečuje peeling aj regeneráciu pleti. Najúčinnejšia je práve kombinácia nižšej koncentrácie exfoliačnej kyseliny a množstva minerálnych zložiek, vďaka čomu je pokožka po použití výrobku s obsahom výťažku z pivónie svieža, krásna a plná energie.

Čo ešte obsahuje Fresh click?

Okrem uvedeného bohatého zloženia Komplexu Kaktusový extrakt obsahujú všetky pleťové výrobky Fresh Click aj:

  • Hydratant hyaluronát sodný - prírodná soľ kyseliny hyalúronovej, ktorá sa získava čistením a vo výsledku dostávame nízkomolekulárnu látku, ktorá je schopná preniknúť do najhlbších vrstiev epidermy a zároveň má schopnosť podporovať produkciu vlastného kolagénu a elastínu.
  • Chlórfenezín - antimikrobiálna a antibakteriálna zlúčenina, ktorá má protiplesňové účinky. Táto látka je kompatibilná s prírodnými zložkami v línii.

Pleťová rada Fresh Click má vynikajúcu a účinnú receptúru. Každý zo 4+2 prípravkov je navyše posilnený o ďalšie zložky.

Fresh Click obsahuje:

  1. Čistiacu penu na tvár
  2. Aquagél na oči a tvár
  3. Telové mlieko SOD
  4. Pleťové podkladové sérum
  5. Šampón pre hĺbkové čistenie vlasov
  6. Kondicionér na vlasy Efekt bio-laminácia

Poznámka: Ak vás zaujala Fresh Click - nová kozmetická línia tianDe, prečítajte si aj ďalší článok na túto tému. Výnimočné Fresh Click pre mladých nájdete aj TU.

Zdroj foto: zuzino.sk, pixabay.com, pexels.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia