Ako zastaviť vypadávanie vlasov

Kategórie
 
 
 
 

Ako zastaviť vypadávanie vlasov

Nie je nič neobvyklé, ak si na kefe na vlasy alebo vo vani všimnete väčšie množstvo vypadnutých vlasov. Závažnejšie vypadávanie vlasov nastáva u žien v tehotenstve a u mužov s pokročilým vekom. Často vlasy viac vypadávajú aj počas prechodných období, napr. v jeseni. Ako sa však vypadávania vlasov účinne zbaviť tak, aby boli opäť zdravé, krásne, bohaté a lesklé?

Ako zastaviť vypadávanie vlasov

Vypadávanie vlasov trápi ľudí v každom veku. Počas puberty za to môžu hormóny, v dospelosti stres, tehotenstvo, nesprávna výživa, choroby. S pribúdajúcim vekom sú však vlasy nielen menej husté, ale mení sa aj ich štruktúra, stenčujú sa a šedivejú. Vypadávanie vlasov je prirodzený jav. A pokiaľ nenachádzate doma výrazné chuchvalce vlasov, je to v poriadku. Ak je však opak pravdou, mali by ste tento problém začať riešiť. Možností máte viacero – od rôznych preparátov zakúpených v lekárni cez doplnky výživy alebo vsadiť môžete aj na overené „domáce recepty“.

7 najčastejších dôvodov, prečo vám vypadávajú vlasy

Zdravému dospelému človeku vypadne denne približne 100 až 200 vlasov. V deň, keď si ich umývate, ich môže byť aj dvojnásobok. Ak je vypadnutých vlasov ešte viac a tento stav je dlhodobý, zbystrite pozornosť. Za problémom extrémne vypadajúcich vlasov sa môže skrývať viacero dôvodov, napr.:

  • hormonálne zmeny, tehotenstvo
  • psychicky náročné obdobie, stres
  • časté a nešetrné zaobchádzanie s vlasmi, ako napr. farbenie, melírovanie, sušenie fénom horúcim vzduchom, kulmovanie, žehlenie
  • choroby – cukrovka, problémy so štítnou žľazou apod.
  • genetika
  • alopécia
  • zmena ročného obdobia

Najskôr musíte vypadávanie vlasov zastaviť a potom podporiť rast nových vlasov. S týmito úlohami si hravo poradí sada Bio Rehab od tianDe, kde nájdete šampón, masku na vlasy aj tonikum.

Za zmienku stojí aj účinok ženšenu a zázvoru, ktoré vracajú vlasom hustotu, silu a zdravie. Prečo práve tieto látky?

"Koreň ženšenu spolu so zázvorom obsahujú veľké množstvo vitamínov a aminokyselín, ktoré prekrvujú vlasovú pokožku do hĺbky a vyživujú ju. Dokážu stimulovať činnosť vlasových cibuliek a dodať vlasom potrebnú hydratáciu. Poskytnú aj dostatok živín pre rast nových zdravých vlasov".

Liečivé účinky ženšenu sa skúmajú už od roku 1854. Do roku 2009 bolo publikovaných viac ako 400 odborných štúdií, ktoré preukazujú priaznivé účinky na ľudský organizmus, vrátane príčin nadmerného úbytku vlasov.

 

Výťažky koreňa sa často používajú v šampónoch a kondicionéroch proti vypadávaniu vlasov. TianDe ponúka viacero výnimočných produktov s obsahom ženšenu aj zázvoru. Vyskúšajte Vyživujúci šampón s koreňom ženšenu alebo Šampón na vlasy Zlatý zázvorPresvedčte sa na vlastnej koži, ako fungujú!

Zdroj fotografií: pixabay.com, zuzino.sk

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia