Infobar icon

NOVÝ MESIAC = NOVÁ SÚŤAŽ o 20 balíčkov tianDe.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
01.05.2024 Do konca zostáva
5 dní
0 hodín
7 minút
31 sekúnd
 
 
 
 

Starostlivosť o pleť v zime

Ani sme sa nenazdali, a zima je už tu! Deti sa tešia z prvého snehu, dospelí väčšinou až takí nadšení nie sú. No všetko, aj treskúca zima, sa dá zvládnuť lepšie, keď sme pripravení. V zime si chránime telo, ruky, a tie, ktoré používajú čiapky dokonca i pokožku hlavy a vlasy. Ale čo tvár? 

Starostlivosť o pleť v zime

Tá chtiac-nechtiac ostáva odhalená a musí čeliť všetkým výkyvom počasia. Naša pleť potrebuje v zime niečo iné ako v lete. Ak je to v letnom období najmä hydratácia a ochrana pred slnečným žiarením, v zime potrebujeme našu pleť tiež chrániť a posilňovať prirodzenú ochrannú bariéru kože. Ak zvolíte správnu starostlivosť, pokožka bude i po tomto náročnom období žiariť krásou a zdravím. Máme pre vás 10 tipov, ako sa o svoju pleť starať v zimnom období.

1. Hutnejšie krémy

V zime je naša pleť vystavovaná rôznym zaťažkávajúcim skúškam ako sú ústredné kúrenie, častý prechod zo zimy do tepla, vietor, mráz... Je toho naozaj dosť! Neraz sa práve v zime vytvárajú na tvári suché, začervenané miesta, niekedy aj veľmi bolestivé. Ženy so sklonom ku kuperóze a rozšíreným žilkám na tvári si môžu v zime nájsť nové neestetické fľaky na tvári a rozšírené žilky. Takže dámy, ak náhodou používate ľahký gélový krémik, najvyšší čas s tým prestať! V zime vaša pleť potrebuje niečo iné ako v lete a to posilniť hydrolipidový ochranný plášť pokožky, výrazne regenerovať a chrániť. A na to ľahké gélové krémiky naozaj nestačia.

Náš tip: vyskúšajte vymeniť denný krém za nočný - denný používajte v noci a nočný ráno. Po jeho použití však nesmiete zabudnúť na SPF ochranu proti slnečnému žiareniu. A to platí aj vtedy, keď slnko nesvieti.

2. Dajte STOP univerzálnemu krému

Aj vy používate jeden krém na všetko (a všetci v rodine)? Na tvár, na ruky, na telo a celá rodina používa ten istý krém? Najvyšší čas zmeniť to! Vaša pleť potrebuje niečo iné ako pleť dieťaťa či muža. Do úvahy musíte brať typ pleti a rovnako aj ročné obdobie. Univerzálny krém je fajn, ale nechajte si ho na iné partie :) . Ženy v elegantnom veku 35+ by už mali vedieť, ako sa starať o svoju pleť. A mať denný, nočný a očný krém by malo byť úplnou samozrejmosťou.

3. Vrstvite, vrstvite, vrstvite

Vrstvenie platí nielen v móde, no i v starostlivosti o pleť. A v zime je to vyslovene nutnosť! Ak ste tomuto trendu aplikácie pleťových výrobkov ešte nepodľahli, v zime tu sú extra dôvody, prečo by ste s vrstvením mali začať*.

Náš tip: Na vyčistenú pleť použijete gélové sérum s kyselinou hyalúronovou, na oči fluid s kyselinou hyalúronovou, následne aplikujte denný krém, napríklad Pleťový krém s argánovým olejom. Ak máte suchú pleť, pred krémom použite aj Spevňujúcu emulziu na tvár a krk.

 Hyalúronové sérum Ocean Riches od TianDe

4. Make-up je aj v zime pomocník

Mnohé z nás sa vyhýbajú make-upu. S make-upom na tvári majú pocit akejsi ťažoby a masky na tvári. V zime sa navyše často otláča a špiní golier vetroviek. No skúste sa na to pozrieť inak! Make-up nie je len skrášľujúcim prostriedkom, ale aj ochranným. Vašej pleti poskytne ďalšiu ochrannú vrstvu a tú v zime naozaj potrebujete! Kvalitný make-up ochráni vašu pleť nielen pred chladom, ale i pred ďalšími nepriaznivými vplyvmi prostredia a dokonca i pred znečisteným ovzduším.

Náš tip: Vyskúšajte Tónovací krém na tvár Sheep Placenta. Kombinuje sa v ňom mejkap s výživným krémom, ktorý sa v zime určite hodí.

5. Aj pery a ruky si zaslúžia pozornosť

A hoci sú ruky v zime chránené rukavicami, aj tak sú v zime o čosi suchšie. Doprajte si kvalitné krémy na ruky a používajte ich denne. Aj viackrát. Majte ich poruke - doma, v práci, v aute. Čím častejšie budete ruky krémovať, tým lepšie.

Na perách máme veľmi tenkú pokožku a práve v zime pery často trpia, su suché a olupujú sa. Zvyknite si pery ošetriť kvalitným balzamom na pery a až potom naniesť rúž. Večer, po odlíčení si opäť na pery aplikujte balzam a aspoň raz týždenne peeling a masku na pery, hoci aj tú domácu z medu.

Náš tip: Intenzívny komplex na pokožku okolo očí môžete využiť aj ako masku okolia úst. Práve tam sa robia nepekné ryhy a vrásky, ktoré dokážu pridať aj niekoľko rokov.

6. Pleťové sérum v kapsuliach - doprajte si niečo extra

Viac ako v ktoromkoľvek inom období si v zime vaša pleť zaslúži pozornosť a rozmaznávanie. Doprajte si pravidelné návštevy kozmetičky, kvalitné hutné krémy vhodné pre váš typ pokožky, pleťové séra a olejčeky, masky na tvár.

V zimnom období odporúčame regeneračné pleťové sérum v kapsuliach, ktoré vašu pleť krásne vyživí, regeneruje, zjemní vrásky a línie a vašej pleti poskytne komfort a potrebnú starostlivosť.

.Regeneračné sérum v kapsuliach TianDe

7. Čas na návštevu dermatologičky

Zima je ideálne obdobie na návštevu špecializovaného dermatologického zariadenia. Laser, chemický peeling, skrášľujúce neinvazívne procedúry. Pomôžu vám so zmiernením pigmentových škvŕn, s odstránením znamienok, rozšírenými metličkami na tvári aj tele a ďalšími problémami, ktoré nás všetky s pribúdajúcim vekom trápia.

8. Pozor na nesprávnu starostlivosť o pleť

Tak, ako nie je správne nestarať sa o seba vôbec, nie je dobré ani preháňať to. Napr. drhnutie pleti a jej čistenie 3x denne vám určite neurobí dobre. Aj tu hľadajte zlatú strednú cestu.

9. Hydratácia je aj v zime dôležitá

Hydratácia – to nie je len základné pravidlo platné počas letného obdobia. Počas zimy máme väčšinou zhoršený pitný režim – nežiada sa nám piť. Osviežujúci pohár vody vymeňte za vlažnú vodu, ochuťte ju citrónom, medom či zázvorom. Doplníte tak pitný režim a zároveň pohladíte žalúdok. Hydratácia je nutnosťou v každom veku a v každom ročnom období. A potrebné je dopriať si ju tak zvnoku, v podobe hydratečných sér, ako aj zvnútra.

Náš tip: hydratačné sérum používajte radšej večer, v rámci večernej rutiny. Ráno pod krém použite sérum na báze olejov - špeciálne na tvár a extra sérum na očné okolie.

10. Nepodceňujte význam zdravej výživy

O pleť sa musíme starať zvnútra i zvonku, to je jasné!  Počas tohto obdobia by sme mali obzvlášť dbať na to, aby sme pravidelne dopĺňali zásobu vitamínov a minerálov. Prospeje to našej pleti a zabráni aj možných chorobám. Doplňte si C, E, zinok, selén a ďalšie telu prospešné látky. A pre istotu, nielen v rámci bežnej stravy, ale aj v podobe toboliek, kapsuliek – kvalitných doplnkov výživy.

* téme vrstvenia pleťových výrobkov sa venujeme v tomto článku.

Zdroj foto: www.zuzino.sk, www.pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia