Infobar icon

Dnes platíme za Vás DOPRAVU MY!

Kategórie
 
 
 
 

Líčenie na Silvestra ako od profesionála

Chcete aj vy posledný deň v roku žiariť? Chcete byť krásna, no nechcete to s líčidlami ani prehnať? Alebo naopak, máte rada výrazné líčenie? V oboch prípadoch máme pre vás niekoľko rád, ako vyzerať a cítiť sa počas blížiaceho Silvestra krásne!

Líčenie na Silvestra ako od profesionála

Opýtali sme sa vizážistky Aleny, ktorá nám poradila, ako postupovať, keď chceme jemný, alebo naopak výrazný make-up počas silvestrovskej noci.

Slávnostné líčenie, keď sa v bežnom živote nelíčim

„Ak sa do práce bežne nelíčite alebo len veľmi nenápadne, skúste sa pri večernom líčení zamerať najmä na oči. Okrem zvyčajnej špirály, ktorú dnes používa asi každá žena, pridajte aj jemné očné tiene a tenkú linku. Nemusíte hneď používať tekuté očné linky, ktorých nanášanie môže byť náročné aj pre skúsenejšie dámy. Stačí kajalová ceruzka. Blondínkam pristane sivá alebo hnedá, brunetkám hnedá alebo grafitová. Čiernej ceruzke sa radšej vyhnite. Na riasy dajte viac vrstiev špirály. Celkovo budú vaše oči výraznejšie a opticky sa zväčšia. Na tvár si môžete dať make-up, no ak na make-up nie ste zvyknutá, poslúži aj tónovací krém. Líčka si zvýraznite lícenkou (ak ju nemáte, dobrú službu urobí aj rúž). Ak nepoužívate rúž na pery, siahnite po tónovacom balzame alebo použiť môžete aj lesk na pery“ radí odborníčka.

Večerné líčenie

Ak sa s líčidlami kamarátite a bežne do práce používate make-up, nebude pre vás problém vytvoriť pekné večerné líčenie aj na posledný večer v roku. Začnite podkladovou bázou, ktorá zabezpečí, že váš make-up vydrží celú noc. Potom aplikujte samotný make-up. Na večer môže byť aj hutnejší. Na rozšírené žilky, kruhy pod očami a pigmentové škvrny použite korektor. Líčka zvýraznite lícenkou a pridať môžete aj rozjasňovač, ktorý budete aplikovať na lícne kosti. Potom, čo ste zjednotili farbu pleti, začnite s líčením očí. Vsaďte na stále moderné dymové líčenie. Potrebovať budete viacero svetlých aj tmavších odtieňov. Svetlý odtieň nanášajte do vnútorných kútikov očí, tmavší nanášajte opačne. Od vonkajšieho kútika smerom von. Tmavšie tiene by mali vytvárať akýsi trojuholník. Tiene naneste aj pod obočie. Mal by to byť svetlý tieň, ktorý oči opticky otvorí. Farby môžete voliť podľa oblečenia, ale aj farby očí. Nič nepokazíte zlatistými alebo bronzovými odtieňmi. Hoci pri večernom líčení neplatí, že zvýrazniť sa môžu oči alebo ústa, výrazné dymové líčenie očí vynikne najviac vtedy, ak na pery aplikujete jemný rúž v odtieni nude.

Výrazné líčenie pre odvážne

Oči sú vždy prvé, ktoré si všímame a i preto im v rámci líčenia venujeme najviac pozornosti. No vo vašom prípade a na takú špeciálnu udalosť môžete spokojne venovať extra pozornosť očiam a perám zároveň.

Pri výraznom líčení môžete použiť aj extravagantné doplnky, napríklad trblietky, kamienky alebo kvietky. Umiestniť ich môžete pod obočie alebo k vonkajšiemu kútiku oka. Oči zvýrazníte aj trsmi umelých mihalníc. Použite linku, ktorá ak je tenká pôsobí elegantne, na ak pridáte na šírke, môže byť aj extravagantná. Linka vo fixke sa rýchlo a ľahko nanáša. Ak máte odvahu a hodí sa to k oblečeniu i druhu večierka, použiť môžete aj čierne dymové líčenie.

A dôležitá rada na záver. Celý make-up nezabudnite zakončiť púdrom (aj fixačným sprejom na make-up). Vďaka tomu sa vaša pleť nebude lesknúť a ostane dlho neporušená. Ako od profesionálnej vizážistky.

Náš tip: Či už sa v bežnom živote líčite alebo nie, na silvestrovský večer sa krásny make-up jednoducho žiada. A make-up na zdravím žiariacej pleti sa bude vynímať určite lepšie. Predtým ako sa začnete líčiť, použite jednorázovú textilnú masku, ktorá vaše vrásky vyhladí a pleť zjednotí. Pre ešte krajšiu pleť po použití masky odporúčame aplikovať hyalúronové sérum, vďaka ktorému bude vaša pleť krásne hydratovaná.

A ak je pre vás večerné líčenie predsa len alchýmiou a veľkou neznámou, no vy chcete počas tohtoročného Silvestra vyzerať a cítiť sa TOP, neváhajte zveriť sa do rúk odborníkovi. Profesionálne líčenie stojí za to!

Zdroj foto: www.zuzino.sk, www.pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia