Infobar icon

SÚŤAŽÍME o 15x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
22.04.2024 Do konca zostáva
2 dni
2 hodiny
16 minút
9 sekúnd
 
 
 
 

Krásne vlasy aj počas leta?

Leto je krásne obdobie spojené s morom, slnkom, výletmi, dovolenkou, oddychom... My na dovolenke dobíjame baterky, no naše vlasy práve naopak - tie o silu prichádzajú. V lete si vlasy výslovne pýtajú extra dávku starostlivosti a ešte aj niečo navyše k tomu. Pravdaže, ak po lete nechceme mať na hlave niečo výrazne pripomínajúce slamu.

Krásne vlasy aj počas leta?

Čo pre vlasy môžeme urobiť pred odchodom na dovolenku?

Je jasné, že prevencia je vždy najlepšia. Týka sa to aj vlasov. Pripravte sa na to, že vlasy sú v lete veľmi namáhané – škodí im slaná aj chlórovaná voda, veľa slnečných lúčov; dobre im nerobí ani to, keď sú celý deň pod šiltovkou alebo ich nadmerné umývanie. Vlasy v lete strácajú vlhkosť, lesk, stávajú sa suchými, dehydrovanými, viac sa lámu; končeky vlasov sa začínajú štiepiť. Ak sa tomuto chcete vyhnúť, siahnite po balzamoch, vlasových maskách, zábaloch a bezoplachových sérach. V tianDe máme množstvo kvalitných výrobkov na vlasy, no v tomto období by ste určite nemali vynechať Masku na vlasy s hadím tukom, ktorá dodá vlasom potrebnú výživu.

Ak ste už zabudli na prevenciu, musíte počítať s tým, že po lete bude vaša kaderníčka musieť strihať. A nevyhnete sa ani zvýšenej investície do vašej koruny krásy – bude to chcieť viac energie, času aj peňazí na to, aby ste vlasy zregenerovali a dostali ako-tak do poriadku. Vlasom po letu budete musieť dodať chýbajúce látky, najmä tuk. Rýchlu pomoc predstavujú kvalitné oleje. Okrem už spomínaných masiek či iných vlasových výrobkov, môžete vyskúšať aj netradične Regeneračné sérum v kapsuliach, ktoré je prvotne určené na pleť, no vynikajúco poslúži aj na suché a rozštiepené končeky vlasov. Obsahuje pupalkový olej, olej z kôstočiek hrozna, hydrogenizovaný kokosový olej a množstvo kvalitných prírodných zložiek, ktoré prospievajú pleti aj vlasom.

NÁŠ TIP: Počas leta klasické kondicionéry na chvíľu odložte bokom. Vyberte si radšej intenzívnejšie balzamy a masky na vlasy a nechajte ich pôsobiť o čosi dlhšie ako zvyčajne. Nezabúdajte, že tieto výrobky patria na vlasy, nie na pokožku hlavy. Vyskúšajte napríklad Regeneračný balzam s koreňom ženšenu, ktorý vlasom dodá stratenú silu a objem.

 

Balzam na vlasy so ženšenom TianDe

Farbenie vlasov v lete - áno či nie?

Farbené vlasy si v lete vyžadujú zvýšenú pozornosť. Tmavé aj červenkasté vlasy v lete zosvetlejú, blond vlasy môžu hrať rôznymi odtieňmi. Nie je nič výnimočné, ak sú "vďaka" kombinácii chlóru, slanej vody a slnka aj modrasté či so zelenkavým nádychom. :) Všetky vlasy potrebujú v lete extra starostlivosť a o farbených vlasoch to platí dvojnásobne. Pred dovolenkou si vlasy radšej nefarbite – nechajte si to až na dni po príchode z dovolenky. Požiadajte vašu kaderníčku, aby vám pred dovolenkou vlasy len jemne podstrihla. Investujte do kvalitného šampónu s keratínmi, ktorý ochráni vašu farbu.

3 rady pre krásne vlasy aj v lete

  • Zvyknite si na pokrývku hlavy – klobúk, šiltovku, šatku. Možností je naozaj veľa a pri istej dávke vkusu môžete vďaka tomu vykúzliť veľmi zaujímavý outfit.
  • Ak máte dlhé vlasy – vytvorte si účes zo zaplatených vlasov. Budete vyzerať dievčensky a zároveň vlasy ochránite.
  • Vyhýbajte sa použvíaniu fénu, kulmy, žehličky na vlasy – jednoducho stavte na prirodzenosť.

 

Prajeme vám krásne leto aj krásne vlasy. :)

Zdroj foto: zuzino.sk,  pixabay.com

 

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia