Infobar icon

SÚŤAŽÍME o 15x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
15.04.2024 Do konca zostáva
2 dni
9 hodín
48 minút
25 sekúnd
 
 
 
 

Je starostlivosť o seba naozaj drahá?

Len bohaté ženy majú čas na kozmetiku, môžu vyzerať pestovane, investovať do svojej vizáže, kupovať drahé krémy, starať sa o seba....Určite ste sa s podobnými názormi stretli aj vy. Ale je to naozaj tak? Je starostlivosť o seba taká drahá, že si ju bežne zarábajúca žena nemôže dovoliť? A naozaj len to, čo je drahé, je aj účinné?

Je starostlivosť o seba naozaj drahá?

Každá žena môže vyzerať dobre. Je jedno, či má 30, 40, 50 alebo viac rokov. A je úplne jedno, či má 60 alebo 80 kg. Každá môže byť krásna! A vôbec to nemusí stáť veľa. Stačí len poznať niekoľko základných princípov a riadiť sa podľa toho. V tomto článku vám dáme 9 dobrých rád, vďaka ktorým môžete nielen ušetriť, ale hlavne vyzerať krásne, pestovane a spokojne. Niekedy stačí naozaj málo.

Spoznajte sa

Čudovali by ste sa, koľko z nás sa v skutočnosti nepozná. Nakupujeme oblečenie, ktoré je príliš malé, alebo naopak príliš veľké. Často nakupujeme to, čo je aktuálne moderné alebo pristane našej známej, no nie nám. Kamarátka môže byť „romantický typ“, ale našej povahe skôr sedí niečo konzervatívne, športové alebo dokonca rebelské? A farebná typológia?! To je kapitola sama o sebe. Dámy – spoznajte sa a spoznajte sa dokonale. Čo vám pristane, v čom sa cítite skutočne dobre, aký máte typ postavy, aké farebné spektrum ladí vašej pleti, očiam, vlasom? Spoznajte aj svoj typ pleti. Veď niečo iné je vhodné pre mastnú pleť, niečo iné robí dobre suchej pleti. Podľa toho nakupujte. Vďaka poznaniu ušetríte nielen veľa peňaží, ale aj množstvo času a nervov! :-) A ušetrené peniaze môžete investovať rozumne, do seba.

Bez poriadku to nepôjde

Stretli ste sa s pojmom kúzelné upratovanie? Určite áno. Je to názov úspešnej knihy ešte úspešnejšej Marie Condo a tiež japonského umenia, vďaka ktorému sa môžete zbaviť neporiadku v domácnosti a nájsť životnú harmóniu. Základné princípy sa dajú aplikovať aj na poriadok v šatníku či poriadok v kozmetike. Veď koľkokrát nás v obchode niečo osloví, podľahneme reklame alebo peknej modelke a kúpime si niečo, čo vôbec, ale vôbec nepotrebujeme? Doma sa mám potom povaľuje päť otvorených pleťových krémov, osem špirál na riasy či nespočetné množstvo lakov na nechty... Takže, naša rada: nekupujte, čo nepotrebujte! Najprv spotrebujte to, čo doma máte a až potom nakupujte nové a ušetríte.

Menej je viac

A pri obliekaní to platí 2x. V šatníku majte niekoľko základných kúskov, ktoré nepodliehajú móde, sú ľahko kombinovateľné a ktoré vám vynikajúco sedia. Podľa vašej práce aj príležitostiam majte v šatníku rifle, nohavice, blejzer alebo sako, „malé čierne“, dobre padnúce tričká, mikinu, bielu alebo krémovú blúzku, kvalitné lodičky, čižmy... A kombinujte s výraznejšími kúskami, trendovým oblečením aj doplnkami. Rovnako to platí aj pri kozmetike. Overte si, čo vyhovuje vašej pleti, rady používate a vonia vám. A buďte tej svojej značke verná. Predídete zbytočnému experimentovaniu a následnému vyhadzovaniu alebo darovaniu krémov  kamarátkam. A ušetríte opäť!

Náš tip: Ak neviete, aký typ pleti máte, aké výrobky by ste mali používať, kde v rámci starostlivosti o seba začať, spokojne sa nám ozvite. Radi vám poradíme. Napíšte nám na podpora@zuzino.sk.

To, čo robíte opakovane,  na tom záleží

Nestačí si kozmetiku kúpiť, dôležité ju aj používať. Osvojte si základné kroky používania „tej vašej kozmetiky“.  Vaša rutina môže vyzerať aj takto. Pravdaže, závisí najmä od typu vašej pleti:

  • ráno – gél, čistiaca pena alebo čistiace mlieko, tonikum, sérum, denný a očný pleťový krém
  • večer – micelárna voda, pleťový gél alebo čistiace mlieko, tonikum, sérum, nočný a očný pleťový krém
  • 1-2x týždenne – peeling
  • 3-4x týždenne - pleťová maska a maska na očné okolie
  • 1x za 4-6 týždňov – profesionálne kozmetické ošetrenie

Opäť pamätajte na to, že vyhodené peniaze sú len tie, ktoré ste dali na niečo, čo nepoužívate!

Čo je drahšie nemusí byť automaticky lepšie

Nie vždy platí, že drahšie je aj kvalitnejšie. Krém, ktorý je 10x drahší ako ten, ktorý teraz používate, nemusí byť aj 10x lepší. Používajte produkty, ktoré vám sedia a pri nákupoch sa neriaďte len podľa ceny. A už vôbec sa nenechaje zlákať obalom alebo reklamou. Čítajte etikety, pozerajte na obsah cenných látok, žiadajte vzorky, čítajte recenzie. A úplne spokojne sa môže stať, že skvelá špirála na riasy je z tých najlacnejších alebo i kvalitný krém vhodný pre vašu pleť môže stáť menej ako 10 Eur. Ak však raz za čas investuje do drahšieho výrobku, radujte sa z toho a užite si ho.

Zdravie nadovšetko

To platí vždy. Jeden z najlacnejších spôsobov ako vyzerať a cítiť sa vynikajúco, je byť zdravou. Mať krásne, bohaté a zdravé vlasy, hydratovanú pleť, zdravé nechty. A na to nepotrebujete tisíce eur. Pri každom nákupe v supermarkete či výbere z jedálneho lístka uvažujte, či strava je len chutná, alebo aj plnohodnotná – či obsahuje dostatok vitamínov, minerálov, vláknihy, vyvážený pomer bielkovín, sacharidov a tukov... jednoducho všetkého, čo náš organizmu potrebuje! V tomto prípade šetriť sa neoplatí.

Dobré vlasy a super manikúra nie sú všetko

Prvý dojem je dôležitý. To platí vždy. Zdravé vlasy a pekne upravené nechty sú základ!  Dobre zvolenou farbou a účesom, ktorý vám pristane, nemôžete nič pokaziť. Ani peknou manikúrou. Skôr naopak. Nájdite si dobrú kaderníčku a navštevujte ju pravidelne. Dbajte o to, aby vlasy aj v iný deň (nielen v deň návštevy kaderníčky) vyzerali tip-top. Niekedy vám pomôžu šikovní pomocníci. Nájdite si „tých svojich“. Nemusíte mať v kúpeľni celú drogériu, stačí len pár produktov, ktoré vyčaria na vašej hlave ozajstnú korunu krásy. Nechajte si poradiť od kaderníčky alebo šikovného predajcu. A mimochodom, niekedy stačí vlasy len umyť a nechty pretrieť rovnakou farbou, akú momentálne na nechtoch máte, a hneď vyzeráte o čosi lepšie! :-)

Rúž ako čerešnička na torte

Rúž, ktorý vám naozaj pristane, kvalitná hodvábna šatka, vďaka ktorej vyniknú vaše krásne oči alebo nadčasová kabelka. Nemusíte byť značková od hlavy po päty, nemusíte používať tú najluxusnejšiu kozmetiku – niekedy stačí len jeden kúsok puzzle a vy sa cítite sebavedomejšie, krajšie, spokojnejšie. V konečnom dôsledku presne o to ide.

Investovať do seba sa oplatí

Malý dôkaz toho, že starostlivosť o pleť nemusí byť drahá. Pripravili sme modelový zoznam výrobkov pre ženu vo veku 40+, ktorá má normálnu až suchú pleť so sklonom k nepravidelnej pigmentácii:

Spolu: 88,60 Eur (so zákazníckou kartou* je táto suma iba 2/3, presnejšie 57,59 Eur). Táto zásoba produktov pri pravidelnom používaní vystačí na 4-6 mesiacov, niektoré výrobky, ako napr. peeling alebo očný krém (balenie až 50 g) aj oveľa dlhšie. Ak sumu, ktorú by ste zaplatili so zákazníckou kartou, vydelíme 5 mesiacmi, na mesiac nám vychádza suma 11,51 Eur. Je táto suma za mesačnú starostlivosť o pleť veľa?

Zdroj foto: pixabay.com, zuzino.sk

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia