Infobar icon

Dnes platíme za Vás DOPRAVU MY!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
22.04.2024 Do konca zostáva
0 dní
14 hodín
14 minút
14 sekúnd
 
 
 
 

Chic počas letných večerov

Aj keď leto nie je obdobím, ktoré by prialo make-upu, pravá dáma si aj s touto situáciou hravo poradí. A najmä, keď je príjemný letný večer a „letná teraska“ s vychladeným pohárom Prosecca už volá. Pravdaže, aj tu platí zásada, že menej je viac. Veď hrubá vrstva make-upu na tvári nevyzerá dobre v nijakom ročnom období a na nijakej žene. 

Chic počas letných večerov

Správne zvolený make-up však vašu tvár dokáže skrášliť, ubrať jej roky a zvýrazniť to, čo je na nej pekné. Aké sú pravidlá dokonalého večerného letného make-upu?

Make-up alebo tónovací krém?

Základom líčenia je pekne zjednotená pleť. O tom niet pochýb. Tú docielime, ak zvolíme správny typ make-upu. Pre tie z vás, ktoré si na klasický make-up nepotrpia alebo sú krásne opálené, je vhodné použiť podkladovú bázu pod make-up (pozor, nedajte sa zmiasť týmto názvom). Výrobok tohto typu je ľahučký, jemne prekrýva nedokonalosti pleti, zjednocuje farbu pleti, no necháva ju voľne dýchať. Navyše pleť hydratuje a jemne ošetruje. Alternatívou vám môžu byť aj tónovacie krémy alebo tzv. BB alebo CC krémy. Vyskúšajte nový BB krém, ktorý pleť dokáže krásne zmatniť. Apropó, krémy na tvár. V žiadnom prípade by ste sa krému na tvár nemali vyhýbať ani počas leta. Len voľte ľahšie verzie, vysoko-hydratačné krémy alebo krém-gély. Po aplikácii takého krému na tvár by ste mali počkať aspoň 5 minút a až potom aplikovať make-up alebo tónovací či BB krém.

Tip: Denný a podkladový krém 2 v 1 Senzácia

Ak chcete dnes večer vyzerať perfektne, zvoľte tento podkladový krém s účinkom mikroliftingu. Vašu pleť vyhladí, zmatní, a čo je vynikajúce – výsledky sú viditeľné okamžite.

Výrazné oči

Na letnej tvári vyniknú vaše oči. Začnite úpravou obočia, ktoré dodá základný rámec očiam aj celej vašej tvári. Ak vám chýbajú nejaké chĺpky v obočí, a nie je čas zájsť za profesionálnou kozmetičkou, najprv na dokreslenie chĺpkov použite špeciálnu ceruzku na obočie s kefkou a potom špirálu na obočie. Ľahko sa aplikuje a pôsobí veľmi prirodzene. K dispozícii sú väčšinou vo viacerých odtieňoch tak, aby vyhovovali blondínkam, červenovláskam aj brunetkám.

Ak ste opálená alebo máte prirodzene snedú pleť, platí, že vám pristanú bledšie farby očných tieňov, ktoré vás rozjasnia. Svetlejším typom pristanú aj tmavšie odtiene. Pohrajte sa s tieňovaním a kombináciou lesklých a matných tieňov. Na večer si určite doprajte tekutú linku. Odvážnejšie z vás ju môžu pekne pretiahnuť až k vonkajším kútikom obočia a vytvoriť tak efekt predĺženia alebo tzv. mačacích očí. Ak si netrúfate na klasickú linku, použite ceruzku. Určite by mala byť ostrá a ak ju na pár minút pred použitím dáte do chladničky, bude sa lepšie nanášať. Pozor na orámovanie očí a použitie liniek v spodnej časti oka alebo dokonca vo vnútri oka. Takéto líčenie nepristane každému. Ak máte menšie oči, toto líčenie spôsobí, že vaše oči budú pôsobiť ešte menšie a zapadnuto. Na záver použite kvalitnú predlžovaciu a zhusťujúcu špirálu. A nebojte sa pridať viac vrstiev.

Zvodné pery

Večer naozaj neplatí, že zvýrazniť môžete oči alebo pery. V súčasnosti sú moderné jemné odtiene rúžov, ktoré pristanú skoro každej žene, no stále obľúbené sú i lesky na pery. Vyberte si také, ktoré sa nebudú lepiť a budú pôsobiť prirodzene. Jedným z módnych trendov je aj cushion rúž. Cushion rúže sú veľmi praktické rúže v podobe pier, ktoré majú dobrú kryciu schopnosť, vynikajúco sa rozotierajú a sú odolné. No, kto by im odolal?

 

Upravené nechty sú in

Už dávno nie je pravdou, že farba nechtov má byť rovnaká ako farba rúžu. Ideálne však je, ak vám tieto farby ladia a rovnako ladia s oblečením, kabelkou, s vami. Jednoducho povedané, pôsobíte zladene každý deň a najmä počas letného večera. Červenou klasikou určite nič nepokazíte, no na opálenom tele krásne vyniknú aj sýte farby, napr. burgundy. Stále in sú aj nude - čiže odtiene telovej farby. Rovnako platí, že radšej kratšie nechty ako prehnane dlhé. Mimochodom, prirodzený ovál je určite lepšou voľbou ako špicaté alebo výrazne hranaté tvary. Tie už dávno vyšli z módy.

Púder - dôležitá bodka na záver

Na púder by ste určite zabúdať nemali. Celkový dojem by ste mohli lesknúcou sa tvárou veľmi rýchlo pokaziť. V sypkej forme alebo tuhej je púder potrebné aplikovať na tie miesta na tvári, ktoré mastnejú najčastejšie – na nos, čelo a bradu. Vynikajúcim pomocníkom je Rozpustná maska perlový púder, ktorá sa môže použiť nielen ako omladzujúca pleťová maska, ale aj ako pleťový púder na zmatnenie pleti. Bielej farby sa obávať nemusíte. Odtieň púdru sa prispôsobí každej farbe pleti. Ak púder aplikujete kozmetickým štetcom, vaše líčenie bude dokonalé.

Malá pomôcka: Počas horúcich letných večerov oceníte Pleťové zmatňujúce papieriky Nežná ruža. Vďaka nim bude vaša pleť matná a bez nadmerne lesknúcich sa miest jedným ťahom.

Doprajte si čas na prípravu

Doprajte si čas. Dobrý výsledok chce trošku viac úsilia a času. Ak sa ráno dokážete nalíčiť za 3 minúty, večer si nechajte aspoň 10-15 minút. A najmä, tešíte sa na príjemne strávený večer s priateľmi, partnermi. Veď večer sa začína už jeho prípravou!

Zdroj foto:zuzino.sk, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia