Tipy pre žiarvivý úsmev a biele zuby

Kategórie
 
 
 
TRHÁK týždňa
17.03.2024 Do konca zostáva
1 deň
15 hodín
42 minút
59 sekúnd
 
 
 
 

Tipy pre žiarvivý úsmev a biele zuby

Zdravé biele zuby, k tomu žiarivý úsmev... kto by ich nechcel mať? Časté pitie kávy, červeného vína, niektoré druhy potravín však majú na vaše zuby opačný účinok. A ak navyše fajčíte, vaše zuby sú na tom ešte horšie.

Tipy pre žiarvivý úsmev a biele zuby

Tipy pre zdravé zuby

Krásny a zdravý úsmev a rad bielych zubov patria k tomu, čo si na úspešných ľuďoch všimnete veľmi ľahko. Ak aj vy chcete mať zdravé a krásne zuby - máme pre vás niekoľko tipov a rád, ako na to.

Základom je zdravie. Pravidelné a správne čistenie zubov by malo byť automatickou rutinou rannej aj večernej hygieny. Vedeli ste, že väčšina ľudí si nečistí zuby správnym spôsobom? Nepravidelné, nedostatočné čistenie, používanie príliš mäkkých, alebo naopak príliš tvrdých zubných kefiek.... to je len niekoľko chýb, ktoré v rámci ústnej hygieny robíme. Používate pravidelne medzizubné kefky, nite a ústne vody? Ak sme vo vás zasiali semienko pochybnosti, objednajte sa ešte dnes k dentálnej hygieničke. Okrem profesionálneho vyčistenia zubov od zubného kameňa, plaku a usadenín vám určite rada poradí, ako sa o váš chrup správne starať. Ďalším krokom ku krásnym a zdravým zubom sú pravidelné návštevy vášho stomatológa. Aj keď vás nič nebolí, preventívnu prehliadku by ste mali absolvovať aspoň 1x ročne.

Sú vaše zuby od pravidelného pitia kávy tmavšie ako by ste si priali? Nie ste sami. Dobrá správa je, že existuje viacero možností ako sa zbaviť zašedivelého odtieňa zubov. Zvoliť môžete profesionálne chemické bielenie u stomatológa, čo však môže byť finančne náročné. Druhou nevýhodou je, že v závislosti od druhu použitých účinných látok, môžu byť vaše zuby po procedúre precitlivelé. V niektorých prípadoch môže byť dokonca zubná sklovina poškodená. Ak máte príliš kazivé zuby, veľa plomb alebo trpíte paradontitídou, takéto profesionálne bielenie sa neodporúča. Zuby by mohli byť nerovnomerne vybielené.

Druhou možnosťou bielenia zubov je používanie bieliacich pásikov alebo tvarovateľných zubných násad v domácom prostredí. Koncentrácie účinných látok sú nižšie v porovnaní s profesionálnym bielením. Táto metóda nevyhovuje každému – nie je to príliš pohodlné, ani výsledky nebývajú vždy také, ako by ste očakávali. Ale je to jedna z možností bielenia zubov, o ktorej je dobré vedieť.

Treťou alternatívou bielenia chrupu - najšetrnejšou k zubom a zároveň najmenej finančne náročnou - je používanie bieliacich zubných pást. Na trhu nájdete širokú ponuku týchto produktov. Nájsť takú bieliacu zubnú pastu, ktorá je nielen za rozumnú cenu, nepoškodzuje zubnú sklovinu, ale je aj účinná, môže byť niekedy výzvou.

V TianDe existuje viacero výrobkov, ktoré sú určené na šetrné bielenie zubov v domácom prostredí. Bestsellerom je Extra White Pro zubná pasta, ktorá je efektívna, lacná a používa sa dokonca ako alternatíva k ultrazvukovému bieleniu zubov. Extra White zubná pasta od Tiande má čistiace a bieliace účinky. Odstraňuje aj odolné škvrny od kávy, červené vína a cigariet. Obsahuje zlúčeniny vápnika a fluoridu sodného, ktoré pomáhajú predchádzať zvýšenej citlivosti zubov a posilňujú zubnú sklovinu. Táto zubná pasta je taká účinná, že ju odporúčame len 1 až 2x týždenne.

Zubná pasta, ktorá má bieliace účinky a krásne dopĺňa TianDe zubnú pastu Extra White Pro je zubná pasta Prírodné morské perly. Obsahuje prírodné výťažky z morských perál, ktoré zubnej sklovine dodáva minerály a spevňuje ju. Chráni zuby pred zubným kazom, znižuje výskyt zubného kameňa, odstraňuje zubný povlak aj zápaly.

Dvojicu zubných pást od TianDe dopĺňa čierna zubná kefka s bieliacim účinkom. Táto kefka má v sebe aktívne bambusové uhlie. Vďaka svojim ultrajemným štetinkám s uhlím prinavráti vášmu úsmevu biely lesk.

A čo ešte môžete urobiť pre krásny žiariaci úsmev? Vyhýbajte sa káve, čiernemu a zelenému čaju, cigaretám, ale tiež potravinám, ktoré najviac farbia sklovinu ako čučoriedky, cvikla, sójová omáčka, niektorým olejom a tinktúram. A ak sa im vyhnúť nedá, skúste ich aspoň obmedziť. Minimálne potom, čo si zuby necháte vybieliť.

Naše tipy pre biele zuby: Novinkou v našej ponuke je balíček Žiarivý úsmev. Jeho súčasťou sú spomínané dve zubné pasty a zubná kefka s aktívnym uhlím. Bylinná zubná pasta s dreveným uhlím a bylinami je náš ďalší tip. Táto zubná pasta prirodzeným spôsobom obnovuje belosť zubov. Obsahuje koloidné striebro, vďaka ktorému sa zabraňuje množeniu baktérií v ústnej dutine.

  Balíček pre žiarivý úsmev 

Zdroj fotografií: zuzino.sk, pixabay.com

Prečítajte si ďalšie články o zdraví.

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia