Infobar icon

NOVÝ MESIAC = NOVÁ SÚŤAŽ o 20 balíčkov tianDe.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
01.05.2024 Do konca zostáva
5 dní
0 hodín
12 minút
55 sekúnd
 
 
 
 

Ako si zlepšiť imunitu?

Imunita – slovo, ktoré je často skloňované počas chrípkového obdobia, no imunita je dôležitá v akomkoľvek ročnom období. Viete, čo je imunita, prečo má pre nás veľký význam a ako si ju môžeme zlepšiť?

Ako si zlepšiť imunitu?

Čo je imunita

Imunita znamená odolnosť organizmu voči pôvodcovi choroby, jedu alebo akejkoľvek cudzorodej látke. Imunita nám zaisťuje obranu proti všetkým škodlivinám – najmä infekčným mikroorganizmom z vonkajšieho prostredia, ale i škodlivinám, ktoré vznikajú vnútri organizmu.

Imunitný systém spolu s centrálnym nervovým systémom a hormonálnym systémom tvorí akési „trio“, ktoré zabezpečuje rovnováhu v organizme. Ak máme „dobrú“ imunitu sme chránení proti civilizačným chorobám aj rozvoju nádorových ochorení.

Prečo má veľa ľudí slabú imunitu

Za posledných pár rokov sa výrazne zmenil náš životný štýl. Jeme viac, cvičíme menej. Viac sa stresujeme, menej sa radujeme. To všetko oslabuje imunitu. Za najväčších nepriateľov imunity sa považujú:

  • zlé stravovacie návyky - nadpriemerná konzumácia cukru, ťažkých mäsitých jedál a jedál pripravovaných z polotovarov, málo vitamínov a minerálov
  • fajčenie
  • nadmerné pitie alkoholu a kofeínových nápojov
  • nedostatok spánku, oddychu a naopak - veľa stresu
  • nedostatok pohybu
  • opakované choroby a s nimi spojené nadmerné užívanie antibiotík a ďalších liekov
  • znečistené životné prostredie

Čo spôsobuje oslabená imunita

Človek s oslabenou imunitou, resp. ten, kto trpí poruchami imunitnej odpovede, často trpí na infekčné ochorenia, najmä infekčné ochorenia dýchacích ciest. Imunitnou funkciou nie je len samotná obrana organizmu pred vírusmi, baktériami, plesňami a ďalšími choroboplodnými zárodkami, ale aj ochrana pred bunkami vlastného tela. To sú také, ktoré sa nekontrolovane množia a ohrozujú človeka rozvojom nádorového ochorenia. Zlá funkcia imunitného systému sa môže prejavovať aj výrazným zhoršením hojenia rán, bolesťami kĺbov, celkovým pocitom únavy či opakovanými bakteriálnymi, vírusovými a plesňovými ochoreniami. Vedeli ste o tom, že i všetky prejavy alergií sú spojené s poruchou imunity?

Ako môžete posilniť imunitu

  • Základom je vyvážená a kvalitná strava.
  • Hlavne v chrípkovom období od jesene do jari a v záťažovom období pravidelne dopĺňať vitamíny (najmä C, E, provitamín A), minerály a stopové prvky (najmä zinok a selén).
  • Dopriať si čas na oddych, regeneráciu a tiež dostatok spánku 7-9 hodín denne.
  • Minimalizovať stres, napr. meditáciou alebo počúvaním upokojujúcej hudby.
  • Pravidelne športovať - aspoň 3-4x týždenne.
  • Viesť spokojný a pokojný život naplnený dobrými vzťahmi, pestovaním koníčkov, plný radosti a smiechu.
  • Eliminovať alebo v ideálnom prípade úplne skoncovať s fajčením (nehovoriac o ďalších návykových látkach).
  • Otužovať sa – začať vlažnou sprchou a dopracovať sa ku každodennej studenej rannej sprche.
  • Do jedálneho lístka pridať probiotiká a doplnky stravy a čaje zamerané na posilnenie imunity s obsahom dôležitých vitamínov, minerálov, stopových prvkov, antioxidantov, omega 3-6-9 nenasýtených mastných kyselín a iných telu prospešných látok.
  • Žiť v čistejšom prostredí a dopriať si pravidelný pobyt na čerstvom vzduchu (myslí sa tým interiér aj exteriér).

Ako vám môže s posilnením imunity pomôcť tianDe

1.  Vytvorte roztok z tuhého alunitu (prírodného deodorantu Natural Veil) – nechajte lúhovať až 20 minút. Všetky plochy v domácnosti týmto roztokom pravidelne umývajte. Vytvoríte si tak čistú domácnosť bez zbytočnej chémie.

2.  Deodorant s rozprašovačom Natural Alunit so šalviou používajte na osvieženie miestnosti.

3. Používajte Jemný gél na intímnu starostlivosť. Môžte si s ním umývať aj ruky - pôsobí dezinfekčne a antibakteriálne.

4. Olej na upchatý nos má antivírusové účinky a môžete ho použiť tak na rúško, ako aj do difúzera, ovoniavať priamo s fľaštičky alebo si natierať krídla nosa. 

Olej na upchatý nos

5. Skúste jedálniček obohatiť o Amarantový olej. Tento TianDe doplnok výživy obsahuje 100% amarantový olej z klíčkov. Na organizmus má blahodárny vplyv a tiež výrazné antimikrobiálne a antimykotické účinky. Okrem toho sa do stravy odporúča doplniť vitamín D a tiež prírodné antibiotiká vo forme cibule, cesnaku, chrenu a kurkumy.

Ďalším doplnkom výživy, ktorý je vhodný na posilnenie imunitného systému je Funkčný komplex Ostropestrec s riboflavínom. 

Funkčný komplex s orechom kráľovským je veľkým bojovníkom proti infekciám, toxínom, parazitom a vírusom. Huba Shitaake, ktorá je v tomto doplnku, pozitívne ovplyvňuje imunitný systém.

Citrokalcevit je 100% prírodný produkt, zdroj bioaktívneho vápnika doplnený o vitamíny C, D, E, provitamín A. Priaznivo pôsobí nielen na vonkajšiu krásu - vlasy, nechty a pleť, ale blahodárne pôsobí aj na psychiku a imunitu

Citrokalcevit Jemný gél na intímnu starostlivosť

6. Začnite variť polievky a husté vývary (tie je potrebné variť aspoň 4-6 hodín). Správna črevná mikroflóra, ktorá sa tvorí v hrubom čreve, je základom imunitného systému. Do jedálnička môžete zaradiť aj proteínové kokteily. Harmonizujú, znižujú chuť do jedla a telu dodávajú telu prospešné látky.

7. Pomôže aj obmedzenie konzumácie kravského mlieka, mliečnych výrobkov, cukru a alkoholu.

8. Ústny sprej s propolisom je skvelý nielen pre ďasná. Má antibakteriálne a antiseptické vlastnosti.

9. Cez sliznicu sa do tela dopraví maximum užitočných látok obsiahnutých vo vložkách a suchých zábaloch. Vynikajúce sú vložky z radu Energia bylín, ale tiež Energia života či Jemná starostlivosť

10. Aj pitím bylinkových čajov môžete posilniť imunitu. Výnimočný je Bylinný čaj s lipou, sladovkou a malinou alebo Bylinný čas s ostropestrecom mariánskym. V ženskom čaji (pozor, piť môžu aj muži) je najviac byliniek s antivírusovými účinkami. Dobrým tipom na podporu imunity je aj Zázvorový nápoj alebo Tonic - nápoj na podporu zdravia.

TianDe výrobky pôsobia synergicky a odporúča sa vždy kombinácia výrobkov.

Spôsobov, ako posilniť imunitu je veľa. Aj v rámci TianDe výrobkov by sme mohli pokračovať. Platí však, že nestačí urobiť jednorázovú zmenu. Len celková zmena životného štýlu vám môže zabezpečiť silnú imunitu, zdravie aj krásu. 

P.S.: Ak chcete posilniť imunitu vášho dieťa, máme pre vás tip. Obohaťte jeho jedálniček o hravé sirupy s ovocnými šťavami a vitamínmi.

Sirup s ovocnými šťavami a vitamínmi

Zdroj fotografií: tiandekozmetika.sk / zuzino.sk, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia