Starostlivosť o pleť po lete

Kategórie
 
 
 
 

Starostlivosť o pleť po lete

Správna starostlivosť dokáže urobiť s pleťou zázraky. Poradíme vám, krok za krokom, ako dosiahnuť krásnu a žiarivú pleť aj po takom pre pleť náročnom období ako je leto.

 

Starostlivosť o pleť po lete

Rada č. 1: Dôkladné čistenie pleti vhodnými prípravkami

Opakujeme sa, ale čistenie je naozaj základ! A platí to, či je leto alebo akékoľvek iné ročné obdobie. Ak nie je pleť dokonale čistá, ani ten najúžasnejší krém neprenikne do spodných vrstiev pokožky a nebude účinný. Zistite, akú máte pleť a podľa toho si obstarajte ten správny prostriedok na čistenie pleti. Mastnejšia pleť ocení gélové zloženie, pre suchšie pleti sú vhodné čistiace mlieka a krémy a pre citlivejšiu sa odporúča jemná pena na čistenie. Dočistenie pleťovou vodou alebo tonerom je vhodné pre všetky typy pleti.

Rada č. 2: Hydratácia a ešte raz hydratácia

Obzvlášť po lete je hydratácia zvnútra aj zvonku nesmierne dôležitá. Doprajte si kvalitný a dostatočný pitný režim, pridajte extra hydratačné sérum na pleť, hydratačnú masku aj kvalitný hydratačný krém. Rozmaznávajte sa. Ak návštevu kozmetičky považujete za luxus, zvážte jej návštevu práve v tomto období. Kozmetická masáž tváre v príjemnom prostredí salóna môže byť pre vás príjemným oddychom. A pre vašu pleť omladzujúcou procedúrou.

Rada č. 3: Pravidelnosť a rutina

Ak sa staráte o pleť sama, mali by ste vedieť, že ak túžite po pestovanej pleti, nestačí sa o ňu starať „raz za čas“. Pravidelnosť a rutina na dennej, týždennej a mesačnej báze sú základom úspechu.

Každý deň pleť čistite, nanášajte séra a krémy. Raz alebo 2-krát za týždeň (závisí od typu pleti) aplikujte pleťovú masku na tvár a raz za čas (opäť závisí od typu pleti) je vhodný aj peeling. Ten odstráni odumreté kožné bunky a pleť tak môže lepšie prijímať živiny z ďalších prípravkov. Pravidelná, každomesačná návšteva dobrej kozmetičky môže byť nielen vzpruhou pre vašu pleť, ale aj oddychom v príjemnom prostredí a ktovie, možno aj psychohygienou a priateľským rozhovorom pri dobrej kávičke.

Rada č. 4: Aj oči si zaslúžia vašu pozornosť

Nezabúdajte na oblasť očného okolia. Práve tu je pokožka veľmi tenká, citlivá a veľmi náchylná na vysúšanie. Po lete sa môžu objaviť jemné vrásky a línie, ktoré ste predtým nezaznamenali, ale aj pocit suchosti a pnutia. Osvojiť si používanie špeciálneho krému na očné okolie nebude na škodu počas žiadneho ročného obdobia, ale teraz obzvlášť. Okrem krému na oči si doprajte aj špeciálne masky na očné okolie napr. v podobe hydrogélových náplastí. Koncentrované séra alebo fluidá na očné partie si vaša pokožka určite zamiluje. Aj tu platí zásada pravidelnosti a tiež správnej postupnosti aplikácie viacerých výrobkov.

Rada č. 5: Nezabúdajte na krk a dekolt

Starnutie sa na krku a dekolte prejavuje rýchlejšie ako na tvári. A po lete, ak ste sa veľa slnili, je to viditeľné ešte viac. Ak ste pokožku krku a dekoltu doteraz zanedbávali, najvyšší čas to napraviť. Osvedčila sa nám táto trojica výrobkov, vďaka ktorým už po 2 týždňoch vidno vypnutú pleť v oblasti dekoltu a krku, výraznejšie kontúry tváre aj definovanú bradu. Platí aj jednoduché pravidlo: výrobky, ktoré používate na tvár by ste mali používať aj na krk a dekolt. A – krémovať, krémovať, krémovať :-)                                                                                                                   

Rada č. 6: Preč s pigmentovými škvrnami

Aj vám sa objavili po lete pigmentové škvrny? Nič nie je stratené. Pripravte sa ale na dlhú cestu. V domácich podmienkach dobre fungujú špeciálne peelingy s obsahom citróna a pleťové krémy s jemne bieliacimi účinkami. Ak sú škvrny výrazné, doprajte si domáce ošetrenie Photonerom. Ide o komplexný ultrazvukový a fotochormatický prístroj, ktorý okrem iného bieli aj pigmentové škvrny a farebné nerovnosti.

No a dopriať si môžete aj špeciálne ošetrenie u kozmetičky, ktorá na tento kozmetický problém môže použiť viacero druhov ošetrení, napr. mezoterapiu alebo mikrodermabráziu. Najvyšším stupňom v boji proti pigmentovým škvrnám je návšteva dermatologického centra, kde vám môžu ponúknuť chemický peeling alebo laserové ošetrenie. Tu sa však treba pripraviť na to, že je to časovo aj finančne náročnejšie a môže sa robiť len vo vybraných mesiacoch v roku. A vo všetkých prípadoch u pigmentových škvŕn platí, že výsledok je nejasný alebo dočasný. Lepšie je pigmentovým škvrnám predchádzať ako ich odstraňovať a ešte dnes sa začať natierať krémom s OF 50. Ten používajte celoročne, nielen v počas letných mesiacov.                                                                                                                                            

Rada č. 7: Krása vychádza z vnútra

Zdravý životný štýl je o zdraví, kráse, vnútornej pohode aj spokojnosti. Pozrite sa na svoj jedálniček a kriticky ho ohodnoťte. Nejete veľa sladkého a množstvo spracovaných potravín? Nepijete veľa kávy, alkoholu? Fajčíte? Skúste to všetko obmedziť a prípadne aj vylúčiť. Kedykoľvek počas dňa sa prejdite po čerstvom vzduchu – majte dostatok kyslíka. Hýbte sa a buďte aktívne a pozitívne naladené. Doprajte si aspoň 8-hodinový spánok, počas ktorého sa vaše telo i pleť zregenerujú. Jedzte kvalitné potraviny a doplnky zdravej výživy. Najmä obdobie jesene je tým vhodným obdobím na doplnenie extra dávky vitamínov a minerálov, ktoré posilnia vašu imunitu. Predídete tak nielen jesenným chorobám, únave, ale aj možnému vypadávaniu vlasov, ktoré poznajú mnohé ženy počas jesenných dní.

Zdroj foto: pixabay.com, zuzino.sk (predtým tiandekozmetika.sk)

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
Ďalšie články

Účinky cordycepsu na pleť

Cordyceps je veľmi vzácna a nezvyčajná huba, ktorá k nám prichádza z východu. Používa sa v kozmetickom priemysle, v tradičnej čínskej medicíne a dokonca i v gastronómii.

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia