Infobar icon

Dnes platíme za Vás DOPRAVU MY!

Kategórie
 
 
 
 

7 hlavných znakov starnúcej pleti

S pribúdajúcimi rokmi sa mení naša postava, vlasy, no asi najviditeľnejšie prejavy starnutia sú na tvári. Už od 25. roku života začíname starnúť a vo veku 35 rokov je to neprehliadnuteľné. Koža sa stenšuje, pribúdajú vrásky, pigmentové škvrny, pleť celkovo ochabuje. Viete, ktoré sú hlavné príznaky starnutia pleti a ako ich minimalizovať?

7 hlavných znakov starnúcej pleti

1. Ochabovanie kontúr tváre

Niekedy je to ťažké určiť, no tvár vyzerá celkovo smutne, ustarostene, akoby „pesimistickejšie“, líčka strácajú svoj objem a sú vpadnutejšie.

Na ochabnuté kontúry tváre a dekolt pomáha rad Collagen Active, kde nájdete Spevňujúcu a liftingovú emulziu na tvár a krk a tiež Modelujúci gél kontúr tváre. Krásny efekt na bradu a pevnejšie kontúry tváre urobí špeciálna maska Liftingová modelovacia V-line maska na bradu.

2. Vznik vrások

Vrásky sú prirodzenou súčasťou starnutia. No za ich pribúdanie a prehlbovanie môže nielen vek, ale aj nadmerné opaľovanie, fajčenie, nevhodná strava či prehnaná mimika. Zlá poloha počas spánku môže tiež súvisieť s predčasnými vráskami (či prehlbovaním vrások). Vedeli ste, že najvhodnejšou polohou je spánok na chrbte? Pleti neprospieva ani ponocovanie či pozeranie do monitorov počítača. S vráskami úzko súvisí kolísavá váha a množstvo redukčných diét. Rovnako aj nedostatok estrogénov a hormonálna nerovnováha môžu spôsobiť ďalšie prehlbovanie vrások. V súčasnosti sa často hovorí aj o znečistenom prostredí, ktoré tiež pokožke nerobí dobre.

3. Pigmentové škvrny a nejednotná farba pleti

Malé nepravidelné zafarbenia hnedej až čiernej farby (hyperpigmentácia) vedia potrápiť nejednu z nás. Často sa objavujú v tehotenstve, po lete, v menopauze, ale aj s pribúdajúcim vekom. Ľahko a rýchlo sa objavia, no ťažko sa ich zbaviť. Aj tu platí, že prevencia je najdôležitejšia a celoročné používanie ochranného krému na pleť s vysokým faktorom by sa malo stať bežnou súčasťou rutiny starostlivosti o pleť.

4. Povädnutá pleť

Je nejasná, mdlá, bez energie, niekedy s až sivastým nádychom. Takej pleti chýba žiarivosť. Povädnutá pleť môže byť dôsledkom prebdenej noci alebo nedostatočnej životosprávy, no často sa vyskytuje práve u žien vo veku 40+. Správna starostlivosť však dokáže dať i povädnutú pleť do formy, dodať svieži a vitálny vzhľad. 

TianDe rada CHARM

5. Zväčšené póry

Nie sú len kozmetickým problémom mladých ľudí s mastnou pleťou. Je to rozšírený jav i u starších ľudí. Nedajú sa odstrániť, no je možné výrazne ich zmenšiť. Existuje mnoho profesionálnych procedúr, ktoré dokážu s týmto problémom pomôcť, napr. kúra s vysokou koncentráciou kyseliny glykolovej. Pozor – tieto kúry robia len v špecializovaných dermatologických centrách.

Ak by ste chceli vyskúšať niečo menej časovo i finančne náročné, siahnite po čisiacich géloch tianDe. Napríklad Čistiaci gél Zelený čaj krásne sťahuje póry. So zväčšenými pórmi pomôže aj Enzýmový púder na umývanie tváre.

6. Strata pevnosti a pružnosti pleti

Zhruba okolo 25. roku života sa na našej pleti začínajú prejavovať všeobecné znaky starnutia. Hneď po vráskach, je strata pružnosti pleti druhým neklamným znakom, že naša pleť starne. S vekom sa hladina kolagénu a elastínu (látok, ktoré sú zodpovedné za pružnosť a pevnosť pleti) znižuje. Až o 1% máme menej kolagénu ročne a preto pleť stráca svoju hrúbku, hutnosť, štruktúra kožného tkaniva je narušená. Už na prvý dotyk pleť nie je taká pevná. Doplňte pokožke kolagén vo výživovom doplnku. Ten tianDe obsahuje hydrolyzovaný kolagén a obohatený je aj o vitamín C, čo zaručuje vstrebateľnosť kolagénu až na úroveň 80%. A navyše je účinný a chutný. Klesá aj produkcia kyseliny hyalúronovej, ktorú naše telo prirodzene vytvára. Kyselina hyalúronová  obklopuje bunky a pomáha im viazať na seba vodu.

Náš tip: Vyskúšajte pleťový rad Ocean Riches od TianDe, ktorý obsahuje vysokú koncentráciu kyseliny hyalúronovej a červenej riasy. Nájdete tu sérum na pleť, fluid na očné okolie aj podkladovú bázu pod make-up.

7. Narušenie optimálnej úrovne hydratácie

S pribúdajúcimi rokmi koža produkuje stále menej tuku a vysušuje sa. Pokožka vodu ťažšie zadržiava a ľahšie ju stráca, čím sa znižuje pružnosť pokožky a tá ešte rýchlejšie starne. Ako z toho bludného kruhu von? Musíte sa zamerať na hĺbkovú hydratáciu a výživu (a je jedno, či je leto alebo zima). Používajte nielen krémy, ale aj séra s obsahom vzácnych olejov, ceramidov, hydrolizovaného hodvábu alebo kyseliny hyalúronovej.

Nezabúdajte na krk a dekolt

Pokožka tváre sa nekončí líniou sánky, ale až líniou trička. Starnutie sa na krku a dekolte prejavuje rýchlejšie ako na tvári. O dôvod viac, prečo sa starať o pokožku krku a dekoltu ešte intenzívnejšie ako doteraz. Ak ste tak ešte neurobili a ste vo veku 30+, je načase začať. Pokožka je na týchto miestach veľmi tenká a jej zanedbávanie sa veľmi rýchlo prejaví. Naopak, tieto partie sa vám odvďačia žiarivou a hladkou pleťou, ak jej dáte patričnú pozornosť. Stačí sa o ňu starať, to znamená čistiť, krémovať, masírovať – jednoducho rozmaznávať. Platí jednoduchá zásada: výrobky, ktoré používate na tvár by ste mali používať aj na krk a dekolt.

Náš tip: Trio výrobkov TianDe - Balíček Krásny dekolt - obsahuje Modelujúci gél kontúr tváre, Spevňujúcu a liftingovú emulziu na tvár a krk a Revitalizačný pleťový elixír proti vráskam. Vďaka nim bude vaša pokožka tváre, krku a dekoltu hladšia, vypnutejšia a s výraznejšími kontúrami.

Ruky starnú tiež

Ruky starnú tiež, nezabúdajme ani na ne. Okrem denného krémovania, napr. Omladzujúcim krémom na ruky s Linghzi, by sme im z času na čas mali dopriať aj niečo navyše, napr. parafínový zábal alebo špeciálnu procedúru.

Správna a pravidelná starostlivosť o pleť vhodná pre váš typ pokožky dokáže dať i povädnutú a starnúcu pleť do formy. Dodá jej svieži a vitálny vzhľad, zredukuje všetky prejavy starnutia. Moderné kozmetické výrobky pomôžu so stratou pružnosti, hyperpigmentáciou aj vráskami. Starnutie zastaviť nevieme, no vieme zmierniť jeho prejavy. Podľa uznávanej dermatologičky, správnou starostlivosťou, pravidelnými návštevami kozmetičky a dermatologického centra vieme ubrať 8 až 10 rokov. A to už je naozaj niečo! Stojí za to, starať sa o seba!

Zdroj foto: zuzino.sk (predtým tiandekozmetika.sk), pixabay.com, shutterstock.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia