10 tipov pre dokonalý make-up

Kategórie
 
 
 
TRHÁK týždňa
17.03.2024 Do konca zostáva
1 deň
18 hodín
37 minút
48 sekúnd
 
 
 
 

10 tipov pre dokonalý make-up

Každá z nás chce na plese či svadbe, oslave narodenín, párty, stužkovej (doplňte si to svoje a aktuálne) žiariť a byť najkrajšou verziou samej seba. Predstavte si, že máte krásne šaty, topánky, kabelku aj šperky. Uznáte, že k tomu všetkému patrí aj krásny účes a manikúra. A pravdaže, slávnostný mejkap. 

10 tipov pre dokonalý make-up

Práve mejkapom môžeme vyzdvihnúť svoju krásu a vytvoriť bezchybný dojem alebo to celé aj pokaziť.  Pripravili sme si pre vás 10 tipov pre dokonalý mejkap nielen na plese a tiež zoznam chýb, ktorým by ste sa radšej mali vyhnúť.

Zdravá a krásna pleť

Základom líčenia je krásna a zdravá pleť. A na to je potrebné myslieť nie v deň, kedy sa ples alebo slávnostná akcia koná, ale aspoň týždeň vopred. Objednajte si tvárovú masáž alebo ucelené ošetrenie u kozmetičky podľa typu vašej pleti. Ak potrebujete čistenie pleti, kozmetickú procedúru si naplánujte 2 týždne pred akciou. Nechcete byť predsa na výnimočnej akcii celá červená a fľakatá! Deň-dva pred plesom si naordinujte viac spánku a v deň udalosti si doprajte výdatné ošetrenie doma, napr. hydratačnú pleťovú masku alebo masku s liftingovým účinkom. Nič nepokazíte ani hydrogélovými vankúšikmi na očné okolie.

Krásny mejkap

Na vyčistenú, hydratovanú a zrelaxovanú pleť naneste hydratačné sérum a po krátkej chvíli aj ľahší pleťový krém. Ak máte mastnejšiu pokožku a obávate sa žmolkovatenia, urobte si predtým peeling. Ten zabráni aj pocitu akejsi „ťažoby“ na tvári. Na takto ošetrenú pleť naneste podkladovú bázu pod mejkap. Tento výrobok zabezpečí dlhotrvácnosť celého mejkapu a vaša tvár bude krásna aj po polnoci. Počkajte chvíľku, pokiaľ výrobok vsiakne. Pokračujte korektorom, ktorý naneste len na vybrané miesta – pigmentové škvrny, kruhy pod očami a prípadné vyrážky. Ďalším výrobkom je samotný mejkap. Vyberte taký, ktorý je odtieňom najbližšie k vašej pleti (mejkap by nemal byť ani príliš tmavý, ani príliš svetlý a mal by vyhovovať vášmu typu pleti). S mejkapom neodporúčame experimentovať. Pred dôležitou udalosť, akou je ples či oslava určite nie. Mejkap musíte poriadne zapracovať do pleti. Na to sú vhodné štetce alebo špeciálna hubka. Mejkap nanášajte aj na krk a príp. dekolt. Pozor si dajte na prechod medzi tvárou a krkom a líniu vlasov.

Upravené obočie dá tvári správny rámec

Ak ste boli u kozmetičky, obočie máte upravené, vyformované a nafarbené. Ak nie, pomôžte si očnými tieňmi bez trblietok alebo použite ceruzku na obočie. Pomôže aj jemná kefka, ktorou obočie upravíte do želaného tvaru a následne použite špeciálnu špirálu na obočie. Chýbajúce chĺpky doplňte ceruzkou na obočie. Pozor na to, aby farba nebola príliš tmavá – pôsobili by ste staršie a veľmi prísne. A to určite nechcete. Aj príliš tenké, hrubé alebo krátke obočie môže veľa pokaziť. Celá táto procedúra sa môže zdať zdĺhavá a náročná. Ale verte, stojí za to na tom popracovať. Obočie tvorí rámec tváre. Ak s tým nemáte skúsenosti, zverte sa radšej do rúk odborníčky, napr. vašej obľúbenej kozmetičke.

Zamerajte sa na oči

Na očné viečka naneste špeciálnu podkladovú bázu pod očné tiene. Ak ide o ples alebo večerné podujatie, tu sa môžete vyhrať s farbami, kombináciami farieb, použiť lesklé aj trblietavé tiene. Tieňujte od najsvetlejšej farby po tú najtmavšiu. Tiene môžete pretiahnuť až smerom k obočiu. Dbajte na to, aby tiene ladili s farbou šiat aj doplnkov, hoci nemusia byť rovnakej farby. Po nanesení očných tieňov pokračujte kajalovou ceruzkou alebo, ak to dovolí tvar a veľkosť vašich očí, aj očnou linkou. Namiesto ceruzky na oči môžete použiť tmavší očný tieň a ostro rezaný štetec. Nezabudnite nalíčiť aj spodnú časť očí tak, aby celé oko pôsobilo kompaktne, opticky zväčšene. Na záver aplikujte viac vrstiev zhusťujúcej a predlžujúcej špirály. Skúsenejšie dámy môžu vyskúšať aj trsy umelých mihalníc, ktoré aplikujú najmä na vonkajší okraj očí. Špirálu naneste aj na spodné mihalnice.

   Riasenka Galaxy Volume 5D

Mladé líčka

Jemná farba na lícach pôsobí mladistvo a dodá vám sviežosť. Použiť môžete ružovkastú alebo broskyňovú farbu na líca - závisí od toho, či ste studený alebo teplý farebný typ. Obľúbené sú aj bronzery, ktoré na lícnych kostiach pôsobia veľmi prirodzene a dodávajú pleti jemný opálený vzhľad. Jemnú farbu na líčkach docielite aj vklepkávaním prstom vášho obľúbeného rúžu do oblasti lícnych kostí.

Rozjasnite sa

Nad lícne kosti, nad hornú peru, pod obočie aj na líniu nosa jemným vklepkávaním aplikujte rozjasňovač. Môžete ho použiť aj na ramená a dekolt.

Šťavnaté pery

Najmä v zimnom období bývajú pery suché a popraskané. Pred nanesením rúžu ich vyživte. Naneste na ne hrubšiu vrstvu balzamu alebo medu a nechajte pôsobiť. Môžete použiť aj novinku v tianDe - masku na pery, po ktorých budú vaše pery opticky väčšie, krajšie, jemnejšie a bez nepekných šupiniek. Takto ošetrené pery obkreslite kontúrovacou ceruzkou vo farbe rúžu. Potom štetcom na rúž vyplňte pery rúžom a prebytočnú farbu odsajte papierovou vreckovkou. Jemne prepudrujte a opäť aplikujte rúž. Farbu rúžu voľte s ohľadom na celé líčenie, farbu šiat aj váš farebný typ. Pre vytvorenie objemu a šťavnatých pier na rúž aplikujte lesk na pery. Ak nechcete, aby pôsobili lepkavo, lesk dajte len do stredu.

Matný finiš

Mejkap by nepôsobil dobre, keby ste po chvíli bola lesklá. Celú tvár, krk aj dekolt poprášte jemným sypkým púdrom. Použiť môžete aj kompaktný púder. Neoceniteľnými, najmä počas samotného večera, sú Pleťové zmatňujúce papieriky Nežná ruža, ktoré vás zbavia prebytočného lesku jedným ťahom. Pozor, aby ste to s púdrom neprehnali. Ak použijete príliš veľa púdru, ten môže vojsť do vrások a potom bude vaša tvár pôsobiť staršie a smutnejšie.

Extravagantné doplnky

Ak sa to hodí k vášmu celkovému outfitu a ladí to i s vašou osobnosťou, spokojne si na akciu akou je ples či iná veľká spoločenská udalosť doprajte niečo extravagantné. Napr. umelé mihalnice, štrasové ozdoby, obrázky z kamienkov na tvár či dekolt.

Vôňavá bodka

Dôležitou súčasťou outfitu aj celého mejkapu je pôsobivá vôňa. Na takú príležitosť to spokojne môže byť niečo ženské, zvodné, výrazné. Pozor, aby parfému nebolo príliš veľa. Ale to nakoniec platí pri všetkom. Dbajte o to, aby celý mejkap, vaše šaty, doplnky spolu ladili. A aby ladili s vami.

A čomu sa radšej vyhnite?

  • Mejkap neprekryje nedostatočnú starostlivosť o pleť.
  • Mejkap by nemal byť príliš tmavý ani hutný a určite by nemal končiť na hrane tváre.
  • Vyhnite sa aj hrubým alebo krivým očným linkám.
  • Pozor aj na príliš veľa farieb, flitrov, perlete... nechcete predsa pôsobiť ako maľované veľkonočné vajíčko alebo diskoguľa?!
  • Najmä skôr narodené dámy by si mali dať pozor na rozpíjajúci rúž, ktorý vyzerá veľmi neesteticky. Vyhnúť sa mu môžete, ak budete postupovať podľa návodu vyššie.
  • Ak bežne mejkap nepoužívate, a pri líčení siahnete tak maximálne po špirále a lesku na pery - využite radšej služby šikovnej vizážistky. Zlý mejkap môže byť väčšou katastrofou ako žiadny.
  • Oslňujúci mejkap, šaty ani topánky by vám nemali brániť v tom, aby ste si tento večer užili a dobre sa zabavili. Buďte nielen krásne, ale aj praktické.

Prajeme príjemnú zábavu!

Zdroj fotografií: zuzino.sk, pixabay.com

Prečítajte si aj naše ďalšie články

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia